PUT KROZ SLIKU: Beč – Bratislava – Budimpešta

Dan 4

AT: Kao i obično doručak pakovanje opreme i kretanje u obilazak, ništa posebno. Prva destinacija bili su zamak i crkva u Budimpešti. Ime istog je teško zapamtiti tako da nije spomenuto u ovom tekstu.

Nakon toga uputili smo se ka vidikovcu I tamo napravili još koju sliku grada. Kako nije bilo mnogo toga za videti pored samog grada slike nisu umetničke vec samo da obeleže nas dolazak.

Pale su slike i pao je put nazad tj. put u centar grada i slobodno vreme od 4 sata. Prošetali smo kroz ulice Budimpešte, slikali, jeli i zabavljali se. Za razliku od Beča, Budimpešta nije toliko dobro spajala vekove pa se vidi kako su neke zgrade tu a možda ne bi trebale da budu. Kako god 4 sata je bilo dovoljno da i pored našeg druženja napravimo neke slike i opet obeležimo dolazak grupe “Iza Ekrana”.

Zbog našeg dobrog provoda 4 sata su proletela kao da nisu ni bila tu ali nema veze, barem smo ih dobro iskoristili. Vratili smo se u hotel i počeli da sredjujemo slike sa puta kako bi mogli da ih podelimo sa ostatkom sveta.
Kratko o Budimpešti: Lep grad, možda ne tako lep kao Beč ali opet dovoljno. Spoj starog i novog nije tako dobar te se kao što sam rekao vide neke nagle promene vremenskog perioda u gradnji. Narod je okej, ne deluje kao da im se svidelo što smo tu ali nema veze nije nas to sprečilo da se lepo provedemo.