Ja u kontrastu: Portret Andreja Tasevskog

PRVE ALI DRAGE

Nije pogrešno reći da sam još nov na polju fotografije. Pišem ovaj tekst u 15. godini svog postojanja i pre tačno 10 godina moja ’’karijera’’ je počela. Nije to sad bilo ne znam ni ja kakva fotografija tada, ali želja za pravljenjem istih je postajala sve veća i veća. Fotografija koja je ajde da kažemo započela moju karijeru, rodila se na nekom splavu.

Ja onako mali svega 5 godina i moj prvi fotoaparat, bio je to neki Samsung-ov digitalni aparat tada meni savršen. Sećam se da su letele neke ptice tamo preko reke i kada je već kod mene, uzeo sam aparat i počeo da fotografišem. Kakve su bile verujem da se to pitate?! Bile su mutne, ptice su bile isečene i tada nisam znao za nekakva ’’pravila’’ fotografije, no to me je samo vuklo da naučim i da krenem da fotografišem sve više.

A KO SAM TO JA?

Ja sam Andrej Tasevski petnaestogodišnjak iz Beograda glavnog grada Republike Srbije. Trenutno idem u srednju školu za IT i posle toga planiram da zavrsim višu školu IT-a.
Pa ću se verovatno, ako budem bio u mogućnosti, prebaciti u neku jaču državu da tamo i radim. Sport kojem sam posvetio 5 godina svog postojanja bio je Judo ali zbog povrede sam bio prinuđen da prestanem te sam se posle skoro 3 godine pauze prebacio na Parkour.
U ovom trenutku bavim se digitalnom fotografijom ali to ne mora da znači da će tako biti do kraja. Stil isključivo Crno!/Belo.

Društvo u kraju © Andrej Tasevski

ZAŠTO BAŠ CRNO/BELO?

Na početku moje fotografije su bile u boji ali kako je vreme odmicalo sve više sam počinjao da se prebacujem na Crno/Belu fotografiju. Ja, kao neko ko je uvek voleo da svime što radi ispriča neku vrstu priče, napravio sam dobar potez. U Crno/Beloj fotografiji sam pronasao osećanje i dubinu same fotografije, nije lako za objasniti ali tako je kako je. Ovo naravno ne znači da sam ja potpuno ograničen na Crno/Belu fotografiju jer naravno uvek prodje i neka u boji. U boji ili ne meni je fotografija pokazala da slika govori 1000 reči, te je ne bih menjao ni za šta.

Gladna priča © Andrej Tasevski

ŠTA DALJE?

Neka moja trenutna oblast u fotografiji je ’’Street Photography’’ ali svakim danom pokušavam da proširim vidike i da radim na nečemu novom. Nadam se da ću uspeti da počnem da fotografišem i po drugim gradovima kako Srbije tako i drugih država, to bi bio moj neki plan za nadam se skoriju budućnost.

I na kraju sam © Andrej Tasevski