Anton Korbejn, fotograf kao reditelj muzičkih spotova

(odlomak iz knjige Petra Jončića „Muzičke slikovnice osamdesetih“, Službeni glasnik, 2015)

Širenje područja umetničkog izražavanja na sve medije komuniciranja uslovilo je pojavu novih rodova u okviru muzičkih spotova. U pitanju je spoj fotografije/video-instalacije/performansa sa muzikom, čiju problematiku nije moguće poistovećivati sa već postojećim kategorijama kratkog filma ili umetničke fotografije.

Read moreAnton Korbejn, fotograf kao reditelj muzičkih spotova

PUT KROZ SLIKU: Beč – Bratislava – Budimpešta

IE: Grupa “Iza Ekrana” je kroz oči maldog Andreja (Antun) Tasevskog obišla Beč, Budimpeštu i Bratislavu. Put kroz glavne gradove počinje 01.04.2017. u 05:00 AM u Beogradu. Doživljaje sa puta će nam lično prepričati Andrej.

AT: Kao što je rečeno iz Beograda smo krenuli 01.04. te smo za nekoliko sati stigli u Beč i tamo odseli u hotelu ”Piramida”.

Read morePUT KROZ SLIKU: Beč – Bratislava – Budimpešta

Helios 44-2: analogna ljubav u digitalnoj eri!

Kada ozbiljnije krenete da se zanimate za fotografiju danas, analogna oprema lako moze da vam ostane „izvan radara“ jer ne nudi prednosti digitalnog doba kao sto je automatski fokus na primer.
Neminovnim pretrazivanjem interneta pre ili kasnije dodje se do ovog fotografskog bisera, tacnije 220 grama stakla i celika.
Billy clack – Fotografiju snimio Darko Simić

Ja u kontrastu: Portret Andreja Tasevskog

PRVE ALI DRAGE

Nije pogrešno reći da sam još nov na polju fotografije. Pišem ovaj tekst u 15. godini svog postojanja i pre tačno 10 godina moja ’’karijera’’ je počela. Nije to sad bilo ne znam ni ja kakva fotografija tada, ali želja za pravljenjem istih je postajala sve veća i veća. Fotografija koja je ajde da kažemo započela moju karijeru, rodila se na nekom splavu.

Read moreJa u kontrastu: Portret Andreja Tasevskog